Zuillijsterbes

De Zuillijsterbes is uitstekend geschikt voor kleinere tuinen, door zijn opgaande zuilvormige groei. De boom stelt geen hoge eisen aan de grond en doet het daarom erg goed in tuinen. Vogels zijn dol op de bessen en de nectar trekt bijen aan.

Japans ijzerhout

Perzisch IJzerhout is vernoemd naar een vlinder met mooie oranjegele vleugels. Al vroeg in de herfst verschijnen bij deze boom rode, gele en oranje kleuren op de bladeren. Geleidelijk aan kleurt de hele boom rood. De boom wordt dan ook wel eens vlamboom genoemd.

Gele kornoelje

Gele kornoelje

De gele kornoelje is makkelijk te herkennen door de kleine gele bloemen aan het einde van de winter. Na de bloei ontstaan kleine rode bessen, die eetbaar zijn maar zuur smaken. Daarom zijn ze vooral bruikbaar voor het maken van compote, jam of sap. Vogels zijn er echter dol op, en de boom trekt ook … Lees meer

Katsuraboom

Katsuraboom

De Katsuraboom is van nature vaak meerstammig, maar wordt steeds vaker geweekt met een enkele stam. Doorgaans een middelhoge boom met soms uitschieters tot 12 meter. Hierdoor is de boom prima geschikt voor tuinen. De katsuraboom verliest haar blad in het najaar, en geeft dan een speciale geur af die men soms vindt ruiken naar … Lees meer

Lijsterbes

Lijsterbes

De lijsterboom is een inheemse boom die weinig eisen aan de ondergrond en weeromstandigheden. Daarom is deze boom ook erg geschikt om op eigen terrein te laten groeien. Door de bloemen en de bessen is de boom geliefd bij bijen, vlinders en vogels. De vogels zorgen voor een makkelijke verspreiding van de zaden en daardoor … Lees meer

Japanse sierkers

Japanse sierkers

De Japanse sierkers heeft kenmerkende takken die schuin omhoog groeien. De boom bloeit vanaf april zeer uitbundig op een zonnige plaats, met helderroze bloemen. Hierom is de boom één van de meest populaire bloesembomen in ons land.

Okkernoot

De Okkernoot is een grote, brede boom die veel schaduw brengt wanneer die volwassen is. In de zomer heeft deze een vrij onopvallende bloei van groene bloemen, en in de herfst geeft de volwassen boom heerlijke walnoten. De Okkernooit gedijt slecht in een bosrijke zurige grond, maar heeft liever een neutrale tot kalkrijke grond.

Sierpeer

Sierpeer

De sierpeer is een populaire boom in Nederland: In het voorjaar heeft het mooie witte bloemen, in de zomer kleurt de boom mooi groen en in  de herfst verkleurt de boom geel tot rood. De boom blijft small waardoor deze zich uitstekend leent voor kleinere tuinen. De boom stelt weinig eisen aan de grondsoort, maar … Lees meer

Chinese esdoorn

De Chinese esdoorn groeit doorgaans uit tot een kleine, meerstammige boom. Het is een makkelijk te verzorgen boom, die in het wild op vrij droge plekken groeit. De bloemen zorgen in het voorjaar voor nectar om bestuivende insecten te voeden. In de herfst kleuren de bladeren van de boom prachtig rood tot oranje.

Appelboom

Appelboom

De sierappel heeft in het voorjaar, nog voordat het blad ontstaat, kleine bloemen die wit, roze of rood kleuren. In het najaar verschijnen de sierappels, die nog erg lang aan de takken blijven hangen. Vogels zijn dol op deze kleine sierappels.